KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Mladíka strčili do stejné věznice jako drogového bosse, kterého pomohl usvědčit

Před několika týdny pomohl mladík Richard S. usvědčit velmi nebezpečného drogového bosse Romana Samuela, který prodával na Břeclavsku pervitin a poslušnost svých kompliců si vynucoval brutálním násilím. Samuel nakonec u brněnského krajského soudu dostal 11 let.


Sám mladý klíčový svědek v případu si odpykává trest za jiný prohřešek proti zákonu a vězeňská služba se nyní rozhodla ho převézt do stejné věznice, kde sedí právě Samuel.

Rodiče hocha se nyní bojí, že drogový boss se synovi ve vězení krvavě pomstí.

„Syn byl nejdříve zařazen do věznice v Ostravě, ale pak si podal žádost, aby byl přeložen blíž k domovu, jsme totiž z Břeclavska. Vyhověli mu a převezli ho do vězení v Břeclavi. Jenže tam hned, jak přijel, mu řekli, že tu dlouho nebude, že je to věznice pro vyvolené. Navíc už druhý den se tam syn zapojil do nějaké hádky, další vězni se tam poprali a on, přestože se nepral, byl přeložen. A rozhodli se ho dát do vězení v Příbrami, přestože věděli, že tam sedí právě Samuel,“ řekl Právu Richardův otec.

„Napsal nám dopis, že už tam jel celý roztřesený a Samuel o tom snad dopředu věděl, protože syna už viděl, prý hned po příjezdu. A on byl přitom jeden z hlavních svědků proti němu. Nedovedu si vysvětlit, že by to někdo udělal jen z nevědomosti, musel v tom být úmysl. Kluk má samozřejmě strach, co teď bude, protože by měl být dokonce na stejném bloku jako Samuel,“ svěřila se mladíkova matka.

Mluvčí vězeňské služby Gabriela Pohlová nechtěla případ komentovat s tím, že nesmí podávat informace o konkrétních lidech.

Komplice týral

„Něco takového by se ale určitě stávat nemělo. Hlídáme, aby lidé, kteří pomohli někoho usvědčit, s ním pak nebyli například ve stejné věznici. Lze jen říci, že dotyčný člověk by si měl podat žádost o to, aby byl převezen do jiného zařízení,“ prohlásila.

Ze Samuela jde opravdu strach. Justice ho potrestala za to, že navařil asi 18 kilogramů drogy, které pak dále distribuoval. Když jeho komplici nepracovali tak, jak si představoval, nebo se mu dokonce vzepřeli, týral je.

Jeden například skončil zavřený na několik týdnů v kůlně na Slovensku, dalšího ztrestal elektrickým paralyzérem, píchl mu do hlavy nůžky a vyhrožoval, že zapálí dům jeho rodiny.


(Zdroj: Krimi Zprávy Břeclav)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín